Xavi: Vi skrattar bara åt Madrid

”De försöker med allt”

Foto: AP
FOTBOLL

Rykten i spansk media har gjort gällande att utnämningen av Leo Messis till världens bäste skapat splittringar inom Barcelonas trupp.

Något Xavi pekar ut som en konspiration från Madrid-lägret.

– Det är tydligt att de försöker med allt för att störa oss, men vi skrattar bara, säger Xavi enligt spanska Sport.

Andres Iniesta sågs som storfavorit, Xavi som en tung utmanare och Leo Messi som en god trea inför Fifa-galan i veckan. Men det blev argentinaren som tog hem priset som världens bäste något som, enligt spansk press, skapat ett missnöje från de två spanjorernas sida.

”En del av showen”

Det avfärdar nu Xavi bestämt. 30-åringen avfärdar ryktesspridningen som en konspiration där Madrid-lägret försöker få Barcelona ur balans.

– Det är tydligt att de försöker med allt för att störa oss, men vi skrattar bara. Det är en del av showen, säger Xavi enligt spanska Sport.

”Rättvist att Leo vann”

Mittfältaren hyllar istället sin lagkamrat Messi som en värdig pristagare och förklarar att han mer än nöjd med att vara en av de tre bästa.

– Det är bara rättvist att Leo vann eftersom han är den bäste spelaren och nästan helt säkert en av de fem bästa någonsin. Jag är väldigt lycklig, att vara en av de tre är fantastiskt.

ARTIKELN HANDLAR OM