Barcelona rycker ifrån Real i toppen

Foto: bildbyrån
FOTBOLL

BARCELONA. I går kom rycket som kan avgöra La Liga.

Real Madrid tappade två poäng på bortaplan och gav Barcelona extra försprång i tabellen.

– Fyra poäng är ingenting i det här läget, säger Andrés Iniesta efter Barcelonas 4–1 mot Málaga.

De båda storlagen hade båda motstånd från tabellbotten att ta itu med i gårdagens omgång i Spanien, men medan Barcelona inte hade några problem att straffa Málaga på Camp Nou åkte Real Madrid på en kalldusch mot Almería.

José Mourinhos lag hamnade i underläge när en halvtimme återstod borta mot Almería, med Henok Goitom på bänken, och kunde kvittera först när 13 minuter återstod av ordinarie matchtid, efter ett mål av inhopparen Esteban Granero.

Ronaldo sköt i ribban

Men närmare än en ribbträff signerad Cristiano Ronaldo i slutminuterna kom inte Real Madrid.

Barcelona å sin sida hade inga problem att slå Málaga på hemmaplan och efter mål av Andrés Iniesta, Pedro och två av David Villa är katalanerna i serieledning med fyra poängs marginal till Real Madrid.

– Vi har gjort en bra höstsäsong sett till siffrorna, men vi vill gärna vinna ligan också, säger José Mourinho på presskonferensen efter matchen.

Med 52 poäng på 19 matcher slog Barcelona i går nytt rekord i antal poäng halvvägs in i serien, men trots det och rivalens poängtapp vill inte Pep Guardiola och hans spelare dra för stora växlar på segern.

– Det är klart att det är bättre att leda än inte, men fyra poäng med ett starkt lag som Real Madrid bakom sig är en detalj, säger Barcelonas tränare och får medhåll av Andrés Iniesta.

Alves lårskadad

– Fyra poäng är ingenting, vi har bara spelat halva serien än, säger Iniesta som gjorde säsongens sjätte ligamål för Barcelona och har startat samtliga matcher under hösten.

Värre för Barcelona är att högerbacken Dani Alves fick bytas ut med en lårskada och beräknas bli borta i upp till tre veckor.

ARTIKELN HANDLAR OM