Busquets nära att förlänga med Barça

Busquets.
FOTBOLL

BARCELONA. Flera europeiska klubbar har dragit i honom, men nu tycks det klart att Sergio Busquets skriver nytt kontrakt med Barcelona.

Bara namnteckningen fattas för att mittfältaren ska vara kvar i klubben till 2016.

Manchester United gav sig så sent som i förra veckan in i fajten om den 22-årige landslagsmannen och Barcelona-mittfältaren Sergio Busquets, efter att hans agent Josep Maria Orobitg signalerat att förhandlingarna om ett nytt kontrakt med Barcelona gick trögt.

Busquets, som sedan sitt förra kontrakt med klubben varit en av Barcelonas sämst betalda spelare, ville ha mer i lön sedan han de senaste två säsongerna varit i princip ordinarie på mittfältet tillsammans med världsstjärnor som Xavi och Andrés Iniesta.

Rejäl utköpsklausul

Efter ett möte mellan spelarens agent och klubbens sportledning på tisdagkvällen har dock förhandlingarna gått in i ett slutskede och enligt spanska Mundo Deportivo fattas nu bara Busquets namnteckning för att kontraktet, som kommer att sträcka sig till och med 2016, ska vara giltigt.

På onsdagen befinner sig Busquets dock i Sevilla för att möta Betis i spanska cupen och till helgen åker Barcelonas ordförande Sandro Rosell till Schweiz på ett uppdrag, vilket innebär att kontraktskrivandet kan skjutas upp till nästa vecka.

Enligt Mundo Deportivo höjs Busquets utköpsklausul från 120 till 150 miljoner euro i och med det nya kontraktet.

ARTIKELN HANDLAR OM