Mourinho bojkottar presskonferenser

”Vi vill inte elda upp stämningen mer”

Foto: AFP
FOTBOLL

BARCELONA. José Mourinho svarar den senaste tidens turbulens med tystnad.

Inför Real Madrids match mot Sevilla på onsdag vägrar portugisen prata med medierna och skickar i stället sin assisterande tränare.

– Vi vill inte elda upp stämningen mer, säger Aitor Karanka.

De gångna veckorna har José Mourinho varit i centrum för uppmärksamheten så fort han visat sig. Efter påstådda oenigheter med Real Madrids sportdirektör Jorge Valdano och en uppmärksammad presskonferens där Mourinho lämnade rummet med ordet 'jag vill härifrån' har gjort portugisens förehavanden till spansk fotbollsmedias bäst bevakade dokusåpa. I veckan släppte Sevilla en video inför matchen där orden "Vi ska se till att du blir utan titel" dyker upp på portugisiska, med en tydlig hälsning till Mourinho.

Har tröttnat

Uppenbarligen har portugisen tröttnat på situationen.

På tisdagen annonserade Real Madrid att assisterande tränaren Aitor Karanka håller i presskonferensen före match. I Spanien är det alltid tränaren som möter medierna dagen före match och även om José Mourinho skickat Karanka vid tidigare tillfällen har det tidigare endast rört sig om matcher där Mourinho själv varit avstängd.

– Han vill inte delta i allt som händer och sägs just nu, utan vill hitta vanliga rutiner. Ingen gillar att höra såna här saker. Vi vill inte elda upp stämningen ännu mer efter det som kommit från Sevilla, och därför bestämdes det att jag skulle prata i dag i stället, säger Aitor Karanka på dagens presskonferens.

ARTIKELN HANDLAR OM