Gratulerade mamma – får böta 18 000 kr

Leo Messi straffas för födelsedagshälsningen

1 av 4 | Foto: AFP
FOTBOLL

BARCELONA. Leo Messi gratulerade sin mamma på planen – och åkte på böter.

Nu överklagar Barcelona beslutet.

"Det rörde sig om ett budskap med sociala värden och att visa kärlek till sin familj" skriver klubben i överklagan.

Allt han ville var att hylla sin mamma. Men aja baja, så får man inte göra.

Leo Messi varnas – och får 18 000 kronor i böter för sin födelsedagshälsning i lördags kväll.

Efter sitt 2–0-mål på straff mot Racing Santander i lördags kväll drog Leo Messi upp matchtröjan och blottade en handskriven födelsedagshälsning till sin mamma

Där stod det:

”Feliz cumple mami”.

Men det skulle han inte ha gjort.

Får stöd av paragraf

Domarrapporten slår fast att Barcelonas nummer 10, Lionel A. Messi, lyfte upp tröjan upp till hakan och visade några skrivna rader.

Och det spanska fotbollsförbundet anser nu att hälsningen var en allvarlig förseelse och stöder sig på en paragraf i regelboken som förbjuder spelare att dra upp tröjan för att visa någon form av budskap, inklusive födelsedagshälsningar till mamma.

Överklagar

Men Barcelona klargjorde på onsdagen att de inte anser att deras anfallsstjärna gjort något för att störa utan visar upp ett budskap som "varken är aggressivt eller reklamfinansierat utan snarare visat på viktiga sociala värden, såsom kärlek till sin familj".

I september förra året överklagade Espanyol en liknande händelse när deras spelare José María Callejón, liksom Andrés Iniesta under VM-finalen, firade med ett tröjbudskap riktat till den avlidne före detta lagkaptenen Dani Jarque. Espanyol fick rätt i det fallet och bötena drogs tillbaka.

Maxistraffet är varning och böter på 28 000 kronor, men eftersom Messis tilltag bedömdes som lindrigt fick han bara 18 000 kronor i böter, plus varning.

ARTIKELN HANDLAR OM