Svenskduon ska sänka Barcelona

Kennedy: Messi ligger bakom allt

Rosenberg och Bakircioglü.
FOTBOLL

BARCELONA. Två svenskar har lyft Racing Santander från botten till fast mark i la liga.

I dag kommer Kennedy Bakircioglü och Markus Rosenberg till Camp Nou för att ställa till med det omöjliga.

– Vi kan inte ge upp redan innan, men det blir inte lätt, det är bara att inse, säger Kennedy inför kvällens möte med Barcelona.

Redan när de två lagen möttes i höstens allra första omgång av la liga fick Kennedy Bakircioglü känna på vad det innebär att möta världens bästa anfallslag på hemmaplan. Därefter har Markus Rosenberg anslutit till Santander och laget, som bestod av ett helt koppel nya spelare efter sommaren, har spelat ihop sig. Nu ligger man på 14:e plats i tabellen, en bit ifrån det akuta nedflyttningsstrecket, vilket var klubbens ambitioner med säsongen.

– Det har gått bra för både Mackan och mig. Det är många som säger det, vi har fått det att funka och kommit in i det bra. Många tycker att det här är ett av de bästa Racing-lagen som funnits, även om de är väldigt kritiska också. Vi hade kunnat ha med oss mer poäng än vi har.

”Känner mig viktig”

Vad är skillnaden på att vara viktig i ett mindre lag och vara avbytare i Ajax?

– Det är skönt att ha ett ansvar, vara viktig för laget. Jag känner mig viktig och då måste jag prestera och leverera. I Ajax var det en helt anan sak, där hade vi ett helt gäng spelare som kan göra det där extra. Så är det inte riktigt i Santander, säger Kennedy Bakircioglü.

I kväll möter han och Markus Rosenberg ett Barcelona som innan cupförlusten mot Betis i veckan hade 28 raka segrar med sig.

– Alla har sett att de är i fruktansvärd form. Villa gör mål, Messi ligger bakom allt, Pedro är fantastisk. Vi vet att det här är ett fruktansvärt motstånd att möta. De kommer ha boll och vi kommer att försöka försvara. Sen får man hoppas att vi får några försök och målchanser att kunna göra något.

”Ska ha mycket flyt”

Hur tänker man inför en sån här match, som på förhand är en av de svåraste man kan spela som fotbollsspelare?

– Vi sitter ju inte här och ger upp. Vi har följt dem och vet ungefär hur vi ska kunna försvara oss, även om det är en annan sak på planen. Hercules har lyckats vinna där, så det går, men man ska ha mycket flyt. Men det blir inte lätt, det är bara att inse.

ARTIKELN HANDLAR OM