Stjärnkeepern knockad av flaska: ”Vandaler...”

Foto: GETTY SPORT
FOTBOLL

Hatmötet mellan Real Madrid och Sevilla spårade ur – efter matchen.

Real-målvakten Iker Casillas träffades av en flaska i huvudet och föll ihop, men kunde senare ta sig av planen för egen maskin.

– Det finns alltid vandaler, säger han till Marca.

Stämningen hade piskats upp ordentligt inför det första semifinal-mötet i spanska cupen mellan hemmalaget Sevilla och Real Madrid. Mycket på grund av en reklamfilm som visade Sevillaspelare med krigsmålning som gjorde slarvsylta av sina motståndare. Många befarade att känslorna skulle svämma över både på planen och läktarna. Men det var först i slutet av matchen som olyckskorparna fick rätt.

Några ur publiken började kasta flaskor mot Real Madrids Iker Casillas. En flaska missade med en hårsmån, men nästa projektil träffade målvakten i huvudet. Han föll ihop och blev liggandes på planen, men kunde sedan resa sig och för egen maskin ta sig till omklädningsrummet.

På väg mot drömfinal

På presskonferensen efteråt vill Casillas helst inte prata om händelsen.

– En vandal kastade en flaska på mig, men jag vill inte prata om det. Publiken här kommer alltid för att heja på och hjälpa sitt lag. Om övervakningskameran har fångat den som kastade flaskan kommer det att vidtagas åtgärder.

Själva matchen vann Madrid med 1–0 och har nu ena benet i en drömfinal mot Barcelona som slog Almería med 5–0 hemma på Camp Nou.

ARTIKELN HANDLAR OM