Tidning: Madrid vill stjäla Barcelonas guldklimp

Uppgifter: vill värva Fábregas – med jättebud till Arsenal

FOTBOLL

En bomb är på väg att brisera i Spanien.

Enligt uppgifter till tidningen Sport vill Real Madrid värva Cesc Fábregas från Arsenal – mitt framför näsan på ärkerivalen Barcelona.

”Madrid är redo att göra ett kraftfullt försök”,, skriver tidningen.

Nya rykten om Fabregas...

Redan i somras gjorde Barcelona flera försök att köpa tillbaka Cesc Fábregas, 23, från Arsenal, men affären gick i stöpet – det vet ni.

Arsenaltränaren Arsene Wenger satte hälarna i marken och ville till varje pris behålla sin kapten som är född, uppvuxen och skolad i Barcelonas ungdomsakademi. I samma veva förklarade Barcelona att man kommer att göra ett nytt försök i sommar, men att man inte är villiga att betala vilket pris som helst. Och det är man, enligt Sport, fortfarande inte. Klubbpresident Rosells linje är att inte spendera en enda cent i onödan. Ingen spelare är omöjlig att avvara eller ersätta.

Budet: mer än 400 miljoner

De tröga förhandlingarna med Dani Alves är ett tydligt tecken på det. Brassen vill ha högre lön, men klubben vägrar.

Och det är just det som Real Madrid siktar in sig på. De planerar, enligt Sport, att lägga ett betydligt högre bud, över 400 miljoner kronor, för Fábregas än vad Barça kan prestera. Själv har Fábregas envist hävdat att han vill tillbaka till Katalonien, men om eurobuntarna blir tillräckligt höga kan det bli svårt för både honom och Arsenal att nobba Madrid.

Enligt tidningens källor har både Mourinho och Florentino Perez, tränare respektive ordförande i Real Madrid, bestämt sig för att göra ett försök att värva Fábregas och maskineriet, "Operation Cesc", har satts igång.

Ses som ”nye Xavi”

I Barcelona ser man Fábregas som Xavis givne arvtagare.

I Madrid ser Mourinho honom som ett perfekt komplement till Xabi Alonso.

Dragkampen har börjat om...

ARTIKELN HANDLAR OM