Ronaldo kritiserade ”bolltaktiken” – får mothugg av Osasuna

1 av 3 | Foto: AFP
FOTBOLL

BARCELONA. Efter förlusten mot Osasuna gick Cristiano Ronaldo till angrepp på bortapubliken.

– Det där är bara dåliga ursäkter som inte intresserar mig det minsta, säger Osasunas målskytt Javier Camuñas dagen efter skrällen i Pamplona.

Osasuna låg på 16:e plats i tabellen och skulle bli en munsbit för tabelltvåan Real Madrid.

Men Javier Camuñas mål blev kvällens enda målgörare och de tre förlorade poängen placerar Real Madrid hela sju poäng efter Barcelona i tabellen.

Bollar på planen

Efter matchen kritiserade Cristiano Ronaldo stämningen på Reyno de Navarra-stadion som han upplevde som hätsk, och det faktum att det vid flera tillfällen kastades in bollar på planen som förstörde spelet.

– Det var som ett sjöslag, fullt med fula efterslängar. Det borde vara otillåtet, jag tycker inte att barn borde behöva se sånt, sa Ronaldo direkt efter den svidande förlusten.

Nu får han svar på tal från matchhjälten:

– Det där är bara dåliga ursäkter. Fula efterslängar? Jag såg ingen aggressivitet alls, jag har två döttrar som jag alltid tar med till arenan utan problem. Våra supportrar är exemplariska, jag är stolt över dem och Cristiano behöver inte statuera något exempel för oss, säger Javier Camuñas på presskonferensen dagen efter matchen mot Real Madrid.

”Det är bara löjligt”

På en punkt håller han med portugisen.

– Det stämmer att det kastades in bollar på planen, men domaren la också till sex minuter för det. Madrid är en stor klubb och han är en stor spelare och jag gillar att han vill vinna till varje pris. Alla har rätt till sin åsikt, men i det här fallet delar jag den inte. Det här är bara löjligt, säger Javier Camuñas.

Osasunas seger ger dem en liten lucka ned till nedflyttningsplatserna, men redan i dag kan svensklaget Racing Santander gå om i tabellen om de tar poäng mot Valencia hemma.

ARTIKELN HANDLAR OM