”Gräsmattan är farlig”

Villa kritisk mot lagets egen hemmaplan

FOTBOLL

Barcelona tvingas klara sig utan Pedro i tre veckor sedan anfallsstjärnan ådragit sig en muskelskada i matchen mot Mallorca.

Nu kritiseras David Villa gräsmatten på klubben egen hemmaarena Camp Nou.

– Den har skapat en fara, inte bara för skador, säger David Villa.

Foto: AP

Pedro skulle vända snabbt i en spelsekvens när olyckan var framme. Anfallaren sträckte baksidan av låret och tvingades lämna matchen mot Mallorca.

”Väldigt tung”

Lagkamraten David Villa pekar nu ut gräsmattan på lagets hemmaarena som anledningen till skadan.

– Den har skapat en fara, inte bara för skador, utan också eftersom den blir väldigt tungsprungen, säger Villa enligt goal.com.

23-årige Pedro missar nu Spaniens EM-kvalmatcher mot Litauen och Skottland. Han kan dessutom tvingas stå över ligamatcherna mot Valencia och Zaragoza samt mötet med FC Köpenhamn i Champions League.

Skyller resultaten på gräset

Ett tungt besked för ett redan kritiserat Barcelona. Efter bara oavgjort mot Rubin Kazan i Champions League och i helgen återigen 1-1 mot Mallorca har det börjat talas om en kris i Barça.

– Vårt problem är att vi inte gör mål, det är det som tynger ner oss. Ingen skapar fler chanser än Barcelona, säger Villa.

Även när det gäller de bristande resultaten och de många missade målchanserna skyller Villa på underlaget.

– Vårt spelsätt innebär att vi behöver den bästa gräsmattan. Från sidan ser den bra ut men den är väldigt tovig och har blivit väldigt tungsprungen.

De senaste Barça–klippen

ARTIKELN HANDLAR OM