Barça nobbade Rooney – för tre veckor sedan

United vägrar dessutom sälja till City

FOTBOLL

Manchester Uniteds manager Sir Alex Ferguson sade i går att Wayne Rooney vill lämna Manchester United.

Men alternativen för stjärnan kan bli få.

Enligt spanska El Mundo Deportivo nobbade Barcelona chansen att köpa 24-åringen redan för tre veckor sedan.

Foto: AP

Sedan nyheten om Rooneys uppbrott från United slog ner som en bomb i brittisk media har det i huvudsak spekulerats kring fyra potentiella köpare: Chelsea, Manchester City, Barcelona och Real Madrid.

Men Rooneys val kanske inte blir så svårt ändå när de internationella medierna nu börjat dra i sina trådar och spekulationerna tagit fart.

Vill satsa på Bojan

Enligt spanska El Mundo Deportivo kontaktades Barcelona redan för tre veckor sedan och erbjöds möjligheten att köpa Rooney. Svaret från spanjoren ska ha varit ett ”tack, men nej tack för stunden”.

Managern Pep Guardiola ska ha fortsatt stort förtroende för att Bojan ska blomma ut till den världsanfallare många tror i år och ser därför inget behov av Rooney i dagsläget.

Enligt The Sun finns dock fortfarande möjligheten att Barça tänker om i januari om inte resultaten går med dem. Men storklubben uppges i det fallet inte vilja bjuda mer än 270 miljoner kronor.

Vägrar sälja till City

– Han är en av världens bästa spelare och jag beundrar honom. Det finns inte många med hans kvaliteter, säger tränaren Pep Guardiola.

Samma tidningen skriver också att Manchester City redan nu kan glömma stjärnan. United ska enligt tidningen inte vilja släppa sin kanske störste stjärna till ärkerivalen.

– Det skulle vara en mardröm och vi ska göra allt vi kan för att hindra att det händer, säger en källa i United till tidningen.

Managern Roberto Mancini förnekar också för Sky Sports att klubben skulle ha hört sig för om Rooney.

– Nej, aldrig. Han är en fantastisk spelare men jag tror att han stannar i United.

De senaste Barça–klippen

ARTIKELN HANDLAR OM