”Har inga problem med att lämna”

Alvés: Finns intresse från England

FOTBOLL

Daniel Alvés sätter nu press på Barcelona mitt under kontraktsförhandlingarna parterna emellan.

Brassen säger till El Mundo Deporitvo att han inte skulle se några problem i att spela ut sitt kontrakt med klubben och gå gratis och ett nytt avtal inte nås.

– Det finns åsiktsskillnader. Det jag vill ha är helt enkelt det mina insatser på planen är värda, säger Alvés.

Daniel Alvés har sedan övergången till Barcelona från Sevilla 2008 utvecklats till världens kanske bäste högerback. Men nu kan stjärnan snart vara förlorad för Barça.

”Har inte närmat oss varandra”

Alvés kontrakt går ut 2012 och stjärnan säger själv att förhandlingarna om ett nytt avtal går trögt.

– Jag tror att vi kan komma överens men det är fortfarande en bit dit. För tillfället träffas vi men vi har inte närmat oss varandra och det är inte vår sidas fel. Det finns åsiktsskillnader. Det jag vill ha är helt enkelt det mina insatser på planen är värda, säger Alvés till El Mundo Deporitvo.

Stjärnan sätter nu press på klubben genom att öppet deklarera att han kan spela ut sitt kontrakt och lämna gratis om två år.

– Mitt mål är att fullfölja mitt kontrakt till 2012. Om klubben sedan anser att jag fortfarande är värdefull kommer jag att stanna längre. Om de tycker att jag inte längre är användbar så lämnar jag och inget händer. Sådan är fotbollen.

Chelsea och City redo

– Jag flyttade från Sevilla till Barcelona och jag skulle kunna flytta från Barcelona till ett annat lag - jag har inga problem med att lämna. Självklart skulle jag älska att stanna så länge som möjligt och jag försöker jobba hårt varje dag för att den här relationen ska hålla.

Om Alvés lönekrav inte möts av Barcelona står Manchester City och Chelsea, enligt Daily Mail, redo att försöka sno stjärnan.

– Jag vet att det finns intresse från Premier League men allt det är upp till mina agenter. Jag är här för att spela.

ARTIKELN HANDLAR OM