Barcelona intresserat av Wendt: ”Fantastiskt”

FOTBOLL

BARCELONA. Två succémöten i Champions League kan bli biljetten till världens bästa fotbollsklubb för Oscar Wendt.

– En intressant spelare som klubben fortsätter att titta på, säger en källa inom Barcelona.

– Bara att de har koll på en är fantastiskt kul, säger Wendt till Sportbladet.

Oscar Wendt.

FC Köpenhamn gjorde en stark försvarsinsats på Camp Nou och lyckades därefter ta poäng på Barcelona i Champions League-gruppspelet i höstas. Det har fått eko.

Nu skriver tidningen Mundo Deportivo att Barcelonas fotbollsspioner fick upp ögonen för Oscar Wendt, 25, redan under arbetet med att scouta de danska motståndarna och att Pep Guardiola var imponerad av vad han såg.

– Jag tänker som varenda fotbollsspelare skulle tänka om Barcelona har koll på en. Det är klart att man blir glad, säger Oscar Wendt.

Hans kontrakt med FCK går ut i sommar, något som gör honom extra intressant på transfermarknaden.

– Det plus att han är offensiv och vänsterfotad. Wendt kategoriseras som ”intressant” och för tillfället betyder det att scouterna fortsätter ha koll på honom, säger en källa inom Barcelona till Sportbladet.

– Jag har inte hört något, men det är väl bara att vänta och se. Att ett lag av Barcelonas kaliber har koll på en, oavsett hur långt det går, är ju fantastiskt kul, säger Wendt.

– Det finns intresse i Italien, Frankrike och Tyskland. Ännu är det inget konkret, men intresse finns, inget snack om det, utan att verka självgod, säger Wendt.

Du ska vidare nästa säsong, det är helt säkert?

– Ja, det är hundra procent.

Vad känner du inför Barcelona som lag?

– De spelar en typ av fotboll som tilltalar alla. Även om de har individualister som är bäst i världen så är det ett fantastiskt lag. Sättet de spelar på gör dem till ett lag som alla älskar och jag också.

ARTIKELN HANDLAR OM