Nya besked: Pep coachar Barcelona – trots ryggsmärtor

...men superklubben saknar två nyckelspelare

Foto: AP
Pep Guardiola.
FOTBOLL

BARCELONA. Pep Guardiola finns med när Barcelona reser till Valencia i dag.

Tränarens ryggsmärtor har avtagit, men det blir andretränaren Tito Vilanova som ger instruktioner från bänken.

Skadade Carles Puyol och Víctor Valdés får döremot stanna hemma från supermötet på Mestalla.

Den katalanska klubben meddelade i går att Pep Guardiola lider av svåra ryggsmärtor och skulle få svårt att resa med laget till kvällens bortamatch mot tabelltrean Valencia.

Men på morgonen kom lugnande besked för Barcelona. Efter läkarundersökning konstaterades det att Pep kan resa med till Valencia och leda laget, skriver Mundo Deportivo.

Klubbens läkare har dock ordinerat honom vila hela dagen på hotellrummet samt smärtstillande tabletter för att Guardiola skulle klara av resan med laget.

Xavi tillbaka

Barcelonatränaren kommer inte heller kunna röra sig särskilt mycket under kvällen och det blir i stället andretränaren Tito Vilanova som får vidareförmedla Guardiolas intruktioner från sidlinjen i kväll.

Xavi Hernández är tillbaka i truppen efter en kortare skadefrånvaro, medan lagkaptenen Carles Puyol och förestemålvakten víctor Valdés fortfarande är skadade. I Barcelonalägret har man gott hopp om att få åtminstone målvakten tillbaka i spel inför returen i åttondelsfinalen i Champions League mot Arsenal nästa tisdag.

Barcelona har bara vunnit en av de senaste fem bortamatcherna mot Valencia.