Villa i rättegång – flög privatjet till matchen

Barça-stjärnan vittnade på matchdagen

Foto: AP
FOTBOLL

David Villa flög inte med övriga laget till Barcelonas bortamatch mot Valencia.

Istället tvingades 29-åringen medverka på en rättegång på onsdagsmorgonen sedan hans tidigare agent stämt honom på drygt 52 miljoner kronor, skriver Marca.

David Villas tidigare agent Jose Luis Tamargo hävdar att stjärnan är skyldig honom drygt 52 miljoner kronor för arbete i samband med övergången från Valencia till Barcelona i somras och stämmer nu Barça-anfallaren. En rättegång som ställer till det för Barcelonas lag.

Villa tvingades klockan 10 på onsdagsmorgonen närvara vid domstolen i Avilés för att lämna sin bild av händelserna. Domaren gav 29-åringen rätt att träda fram först för att sedan lämna rättssalen och ansluta till lagkamraterna i Valencia.

Har Barcelona i ryggen

Enligt Marca flögs anfallaren med privatjet till sin gamla hemstad direkt efter vittnesmålet.

I rättegången kommer Barcelonas dåvarande ledning med förre presidenten Joan Laporta i spetsen att stödja Villas version. Jose Luis Tamargo har i sin tur meddelanden och email som bevisning för att han satte ihop hela avtalet redan året innan, då Valencia till sist nobbade Barcelonas bud. Samma avtal användes sedan sommaren 2010 enligt Tamargo.

ARTIKELN HANDLAR OM