”Real vill tvinga bort åtta spelare”

Kaká och Benzema bland namnen

Foto: AP
FOTBOLL

Enligt spanska Sport har Real Madrids president Florentino Perez tröttnat på uteblivna framgångar.

För att lägga grund till en ny storsatsning kan åtta spelare tvingas bort i sommar.

Bland namnen på listan märks Karim Benzema, Kaká och Lassana Diarra.

Real Madrid har de senaste säsongerna investerat nästan 2,6 miljarder på nya spelare, däribland Cristiano Ronaldo och Kaká. Men framgångarna har uteblivit och laget har misslyckats med målet att gå om Barcelona som Spaniens ledande klubb. Nu tänker presidenten om.

Kostade totalt 900 miljoner

I ett försök till en ny storsatsning planerar presidenten Florentino Perez, enligt Sport, att göra sig av med flera misslyckade spelare. Åtta namn har skrivits upp på klubbens svarta lista och förväntas lämna Madrid i sommar.

De mest namnkunniga är mittfältaren Kaká och anfallaren Karim Benzema. Duon kostade totalt nästan 900 miljoner kronor när de värvades 2009 men har inte övertygat i klubben. De ska nu hjälpa till att finansiera nya spelare.

Kan gå till Milan

Som ny klubbadresser nämns i Kakás fall Milan, Rubin Kazan eller Chelsea och för Benzema har det ryktats om ett starkt intresse från Manchester United. Men de är långt ifrån ensamma om att nu vara oönskade i Real.

På listan finns även Jerzy Dudek och Ezequiel Garay som förväntas gå gratis i sommar och Pedro Leon samt Sergio Canales som ska lånas ut. Dessutom hoppas klubben kunna sälja Fernando Gago och Lassana Diarra.