Messi hjälte – efter kavalkad av missar

Brände fem jättechanser
– blev ändå matchhjälte

FOTBOLL

Leo Messi brände fem kvalificerade målchanser när Barcelona var på väg att tappa poäng mot Valencia.

Med bara 13 minuter kvar lossnade det till sist för 23-åringen som trots allt räddade hem tre poäng med matchens enda mål.

Barça är nu tio poäng före Real Madrid i ligan.

En Leo Messi i högform hade gjort minst ett hattrick i toppmatchen mot Valencia. Men den lille argentinaren fick nöja sig med ett mål när Barcelona lyckades krångla hem tre poäng från bortamatchen.

Ville ha straff

Messis misskavalkad inleddes redan efter nio minuter när 23-åringen blev helt ren med målvakten. Det första skottet räddades av Vicente Guaita, det andra drog Messi rakt på målvakten och även den tredje returen lyckades Messi missa. Men det slutade inte där.

Efter halvtimmen spelad lobbade stjärnan bollen över när han var helt ren med Guaita och 30 minuter senare drog argentinaren nästa friläge utanför den bortre stolpen. Dessförinnan hade Valencia fått ett mål bortdömt för en knapp offside och Messi även lyckats skjuta ett skott på en Valencia-försvarares arm.

Leder skytteligan

Någon straff blev det inte men Barcelona lyckades ändå vinna matchen. I den 77:e minuten bröts äntligen Messis förbannelse när han tryckte in segermålet på ett direktskott från nära håll efter vackert förarbete av Adriano.

Laget har nu tio poängs försprång till ligatvåan Real Madrid, som dock har en match mindre spelad. Även i skytteligan är det Barça i topp då Messi nu är tre mål bättre än Cristiano Ronaldo.