Först kramad – sedan förnedrad

Real lekte med förre tränaren – vann med 7-0

HET Cristiano Ronaldo hälsade först på gamle tränaren – sedan sänkte han honom med tre mål.
FOTBOLL

BARCELONA/STOCKHOLM. Cristiano Ronaldo tröstade sin förre tränare Manuel Pellegrini redan innan avspark.

Sedan gick portugisen och hans Real Madrid ut och förnedrade Pellegrinis Malaga fullständigt.

Efter 0–7 kan chilenaren nu behöva ses sig om efter en nytt jobb igen.

Samtidigt utgick Ronaldo med en skadekänning en knapp kvart före slutet.

José Mourinho sade direkt efter segern i Champions League med Inter förra året att han skulle lämna klubben och ta över Real Madrid. Samtidigt satt Manuel Pellegrini på tränarbänken i Real och började kanske förstå att hans dagar var räknade.

”Skulle inte ta över Malaga”

Chilenaren lämnade mycket riktigt och tog istället över Malaga. Inför lagens möte skickade Mourinho en ny känga mot konkurrenten.

– Om jag fick sparken från Real skulle jag inte coacha Malaga. Jag skulle ta ett topplag i Italien eller England, sade Mourinho.

Hattrick av Ronaldo

Kanske var det därför några tröstande ord Cristiano Ronaldo viskade i Pellegrinis öra när han löpte över och gav sin förre chef en stor kram innan avspark. Eller så bad han om ursäkt för vad som komma skulle.

– Han behandlade mig alltid väl när han tränade Real Madrid, säger CR7 enligt Marca.

Ronaldo tackade med att göra ett hattrick – och är nu uppe i 27 ligamål, lika många som Leo Messi (David Villa är trea i skytteligan med 17 mål) – innan han linkade av med smärta när Real Madrid körde över, pulvriserade och förnedrade stackars Pellegrinis Malaga.

Inte allvarligt

Portugisen fick känning i baksidan av det vänstra låret när han gjorde sitt tredje mål och medger att han inte kunnat spela om det varit match idag.

– Det är inte allvarligt, vi ledde stort och ville inte ta risker. Men just nu känns det inte som att jag kan spela på söndag, säger Cristiano Ronaldo apropå helgens match mot Racing Santander.

Karim Benzema gjorde två mål och Angel Di Maria samt Marcelo varsitt när Real vann matchen med 7-0.

Segern kan innebära att Mourinho återigen kostar Pellegrini jobbet. Malaga ligger näst sist i La Liga och chilenaren lär inte bli mer populär efter utskåpningen.

- Vi visste att vi inte skulle kunna fajtas om några poäng i kväll. Vi vilade flera spelare i kväll och hade vilat ännu fler om vi hade kunnat, säger Manuel Pellegrini efter matchen.