Ronaldo riskerar missa CL-returen

Skada kan sätta stopp

Foto: AP
Ronaldo skadade sig mot Málaga.
FOTBOLL

BARCELONA. Efter torsdagens tredje mål mot Málaga gick Cristiano Ronaldo av med smärtor i benet.

I dag fick Real Madrid beskedet de inte behövde inför Champions League.

Enligt läkarna är portugisen inte säker på spel till returmatchen mot Lyon den 16 mars.

Det var efter målet i 77:e minuten som fullbordade kvällens hattrick som Cristiano Ronaldo kände smärta i ankeln och vinkade på byte.

Spelat alla matcher

– Efter tredje målet gjorde det ont när jag stöttade på foten. Jag ville inte forcera kroppen eftersom vi har viktiga matcher som kommer och därför bad jag om byte, säger Cristiano Ronaldo efter matchen.

Portugisen har spelat alla Real Madrids ligamatcher i år, men kommer nu att missa de två kommande enligt dagens medicinska undersökning, som visar att det rör sig om en bristning i låret, snarare än fotleden och som ger Ronaldo prognosen 10-15 dagars vila.

Osäkert inför returen

Det innebär att han missar mötena med Racing Santander och Hércules, och är osäker på spel i returmötet i åttondelsfinalen i Champions League den 16 mars, enligt Marca.

Real Madrid har sex år i följd utan att ta sig förbi åttondelen i Champions League, och förra året åkte man ut mot just Lyon på hemmaplan. Real Madrid har 1–1 med sig från första mötet i Frankrike.

Gårdagens tre mål, varav ett var på straff, tar Cristiano Ronaldo upp i gemensam ligaledning med Leo Messi med 27 mål på 26 ligaomgångar i Spanien.