Barcelonas drag: anti-Madrid-klausul

Foto: AP
FOTBOLL

BARCELONA. Zlatan Ibrahimovic och José Mourinho har bara gott att säga om varandra.

Men de kommer inte kunna återförenas i Real Madrid – på de närmsta tre åren.

"I övergångskontraktet med Milan har Barcelona skrivit in en anti-Madrid-klausul, som innebär att Ibrahimovic inte får gå till klubben förrän tidigast 2014" skriver tidningen Sport i dag.

I veckan gick Sport ut med uppgifterna att FC Barcelonas nya styrelse inte kan garantera att Milan köper ut Ibrahimovic från den katalanska klubben efter den här säsongen, då han formellt är på lån.

”Stor tränare och människa”

Zlatan sa själv till Viasat efter onsdagens Champions League-match mot Real Madrid, där Milan fick med sig en poäng från San Siro, att han hoppas att Milan vill köpa ut honom. Men Ibrahimovic har också flera gånger under hösten hyllat sin gamle tränare i Inter José Mourinho, och i somras spekulerade flera spanska tidningar i att Zlatan skulle hamna i Real Madrid.

– Mourinho är en stor tränare och människa. Han skapar en känsla av att man nästan är beredd att gå ut och döda motståndarna, sa Zlatan till Sportbladet efter den första matchen mot Real Madrid för två veckor sedan då Milan förlorade med 0–2 på Bernabéu-stadion.

”Tidigast år 2014”

Men någon återförening mellan Ibrahimovic och Mourinho är inte aktuell i Real Madrid. I alla fall inte de närmsta säsongerna. I dag skriver tidningen Sport att det är en omöjlighet, eftersom Barcelona har skrivit in en anti-Madrid-klausul i övergångskontraktet med Milan.

"Barcelona såg till att få med en klausul som gör att Milan inte har rätt att sälja Ibrahimovic till Real Madrid förrän tidigast år 2014.

Däremot har Milan rätt att sälja Ibrahimovic till vilka andra europeiska klubbar som helst.

ARTIKELN HANDLAR OM