Barça skakat av bottenlaget

Keita räddade serieledaren

FOTBOLL

Målglada Barcelona har förändrats.

Laget behåller ändå försprånget efter ännu en 1-0-seger – denna gång mot bottenlaget Zaragoza.

– Vi spelade mot ett lag i dag som praktiskt taget inte vill anfalla och det är jobbigt, säger Xavi.

Foto: GETTY IMAGES

Pep Guardiola mönstrade ynglingarna Bojan och Pedro vid sidan av Leo Messi i anfallet. De fick dock bara förtroendet i 65 minuter.

Bojan utbytt

Sedan fick Bojan kliva av och ersattes av David Villa. Efter 86 minuter hade även Pedro gjort sitt och Andres Iniesta tog platsen i anfallet. Men Barcelona hade hopplöst svårt att göra mål mot Zaragoza som ligger först på 15:e plats i La Liga.

– Vi dominerade och hade bollen. Vi spelade mot ett lag i dag som praktiskt taget inte vill anfalla och det är jobbigt. Men det viktiga var att greja tre poäng, säger Xavi.

Det blev istället den defensive mittfältaren Seydou Keita som räddade laget. Målet i den 43:e minuten blev matchens enda vilket innebar Barcelonas andra 1-0-seger i rad.

Messi nära med frispark

Leo Messi var någon decimeter från att skruva in en frispark i matchens slutskede men missade chansen att svara på Cristiano Ronaldos hattrick häromdagen. Det innebär att de två superstjärnorna nu fortsatt delar skytteligaledningen på 27 mål vardera.

Men ska Barça lyckas vända på Champions League-matchen mot Arsenal i veckan krävs att laget börjar göra fler mål igen.

– Vi tänkte inte på Arsenal i dag, utan vi koncentrerade oss på att göra ett andra mål, så att vi skulle kunna spela mer avslappnat. De kan alltid kvittera genom en kontring, säger assisterande tränaren Tito Villanova.

”Pep mår bättre”

Om Pep Guardiola som åkte tillbaka till sjukhuset efter matchen på grund av sitt diskbråck

– Pep mådde bättre i dag än under matchen senast mot Valencia. På tisdag kommer han antagligen må ungefär som i dag och finnas där under en match som de flesta i hans läge inte hade klarat av. Vi är mycket tacksamma för att han gör det.

ARTIKELN HANDLAR OM