”Superduon bjuds ut efter internt bråk”

Till salu för 410 miljoner

Foto: AP
FOTBOLL

Sergio Agüero och Diego Forlán är på väg att lämna Atlético Madrid.

Enligt brittiska Metro erbjuds Tottenham att köpa duon för 410 miljoner kronor.

Bakgrunden ska vara attitydsproblem och interna stridigheter inom laget.

Atlético Madrid är i behov av pengar och ser nu ingen annan lösning än att sälja sin superduo Sergio Agüero och Diego Forlán. Detta sedan de två superstjärnorna själva deklarerat att de vill lämna vilket skapat attitydsproblem och interna stridigheter inom truppen, skriver brittiska Metro som hänvisar till spanska uppgifter.

Söker nu klubbadress

Agüero ska ha tröttnat på livet i Spanien och bett sin agent att söka efter en ny klubbadress. 22-åringen vill flytta till England och spela i Champions League där han, enligt tidningen, identifierat Tottenham med managern Harry Redknapp som en tänkbar ny klubbadress.

Både Tottenham och Chelsea försökte köpa argentinaren i januari men fick då nej. Enligt Metro har dock Agüero en klausul i sitt nya kontrakt som gör att han kan lämna för en fast summa om laget inte bli bättre än sjua i La Liga (laget ligger just nu just sjua).

”Vill inte tala om min framtid”

Även 31-årige Forlán ska ha fått ett bud på sig i vintras, från Real Madrid, men Atlético ville inte sälja till ärkerivalen. Nu hoppas klubben istället maximera utdelningen genom att sälja de två spelarna i ett paket.

Enligt Metro kommer Tottenham vara en av klubbarna som i sommar får erbjudandet att köpa duon för 410 miljoner kronor.

– Jag vill inte tala om min framtid. Du vet aldrig vad som händer, det här är fotboll, sade Forlán om framtiden förra månaden.

ARTIKELN HANDLAR OM