Iniesta ger hyllnings- tröjan till Espanyol

Hedrade avlidne vännen i VM-finalen

Foto: scanpix
”Dani Jarque – alltid med oss” var budskapet på Iniestas tröja när han gjorde VM-finalens enda mål.
FOTBOLL

BARCELONA. Bilderna när Andrés Iniesta firar sin vän Dani Jarque efter målet i VM-finalen är klassiska.

Nu har Spaniens landslagsstjärna lämnat över tröjan med den avlidne lagkaptenens namn till Espanyol.

– Det är jobbigt att skiljas från den, men det är här den hör hemma, säger Andrés Iniesta.

Barcelonas och Spaniens mittfältare Andrés Iniesta skrev in sig i fotbollshistorien en gång för alla när han avgjorde VM-finalen mot Holland på övertid den 11 juli.

Han skrev samtidigt in den avlidne vännen Dani Jarque i historieböckerna, när han hyllade Espanyols avlidne lagkapten med en text på undertröjan under målfirandet.

”Dani Jarque – alltid med oss” stod på tröjan som Andrés Iniesta nu har lämnat över till Barcelonaklubben Espanyol. Tröjan, med nummer 21, ska nu få en central plats på Dani Jarques minnesvägg på hemmastadion Cornella-El Prat.

– Jag vill tacka Espanyol. Det var jobbigt att lämna ifrån sig tröjan, men jag tror att det här är den plats där den hör hemma. Jag gjorde målet, men Dani kommer också att bli ihågkommen, säger Andrés Iniesta enligt Marca.

Dog av hjärtfel

Espanyols president Daniel Sánchez Llibre, som var med vid överlämningsceremonin, har redan flera gånger uttryckt tacksamhet för Iniestas initiativ.

– Han är en stjärna. Det är svårt att tro att det här han gör är sant, men det är det. Han är en stor fotbollsspelare, men jag är också helt säker på att han kommer att vara en mycket älskad person hos Espanyol-supportrarna och hela fotbollen den dagen han slutar spela, säger Sánchez Llibre.

Dani Jarque avled förra sommaren på grund av ett hjärtfel, medan Espanyol var på träningsläger i Italien. Iniesta och Jarque hade spelat ihop i flera ungdomslag och var, trots rivaliteten mellan Barcelona och Espanyol, goda vänner.

ARTIKELN HANDLAR OM