Barçastjärna på väg till Premier League

Tackar nej till kontraktsförlängning

FOTBOLL

BARCELONA. Dani Alves framtid i Barcelona är osäker.

Nu har den brasilianske högerbacken tackat nej till klubbens förslag på kontraktsförlängning.

Enligt Alves agent finns betydligt bättre erbjudanden från lag i Premier League.

Högerbacken Dani Alves, 27, kom till Barcelona från Sevilla 2008 och blev snabbt en av lagets bärande spelare – och en av de stora publikfavoriterna på Camp Nou.

Men under den senaste tidens förhandlingar om att förlänga Alves kontrakt, som går ut i juni 2012, är parterna långt ifrån varandra.

Alves agent Joaquín Macanás förklarade i går för Barcelonas förhandlingsdelegation att klubbens senaste förslag, det som Barça själva ska ha kallat ”det sista”, inte alls matchar de erbjudanden som Alves har från Premier League. Tidigare har både Chelsea och Manchester City visat intresse för brassen.

Inte bäst betald

Enligt Mundo Deportivo vill Barcelona inte höja budet ytterligare för att undvika att skapa ”löneobalans i truppen”. Med det förslag som klubben presenterat skulle Alves hamna i ett löneläge strax under Xavi, Andrés Iniesta och David Villa, som i sin tur ligger en bit efter bäst betalde Leo Messi.

Från och med januari har Dani Alves rätt att prata med andra klubbar, om han inte skrivit ett nytt kontrakt med Barcelona.

ARTIKELN HANDLAR OM