City till Barcelona – för att värva Alvés

Stjärnan allt närmre flytt

FOTBOLL

I veckan läckte uppgifterna ut att Dani Alvés tackat nej till Barcelonas slutbud gällande ett nytt kontrakt.

Nu skriver Daily Mail att Manchester City kommer att åka till Barcelona i slutet av november för att försöka värva brassen redan i januari.

Dani Alvés agent Joaquín Macanás meddelade i veckan Barcelona att klubbens ”sista” kontraktsförslag inte matchar de krav Alvés har. Enligt Mundo Deportivo vill Barcelona inte höja budet ytterligare för att undvika att skapa ”löneobalans i truppen”.

Kan gå i januari

Manchester City och Chelsea har följt förhandlingarna med stort intresse och City intensifierar nu jakten på 27-åringen. Klubben kommer, enligt Daily Mail, att skicka representanter till Barcelona i slutet av månaden för att inleda förhandlingar med Barcelona.

Alvés kontrakt går ut 2012 och backens värde förväntas sjunka allteftersom kontraktet närmar sig sitt slut. City hoppas därför att Barça ska vara villiga att släppa stjärnan redan i januari.

Bättre avtal

Klubben ska redan ha erbjudit Alvés ett betydligt bättre avtal än det Barça presenterat. Samtidigt vädjar brassens lagkamrater att han ska stanna.

– Jag hoppas att Dani fortsätter här. Han är den bäste i världen på sin position och en av de bästa värvningarna i klubbens historia, sade Andres Iniesta i går till spanska Sport.

ARTIKELN HANDLAR OM