”Värsta säsongen i hela min karriär”

Tror inte han får Guldbollen

FOTBOLL

Andres Iniesta nämns som en av förhandsfavoriterna till att vinna France Footballs Guldboll som världens bäste spelare.

Men Barça-stjärnan beskriver själv förra årets säsong som den jobbigaste någonsin och tror inte att han får priset.

– Jag skulle ljuga om jag sade att jag trodde det, säger Iniesta till franska L'Equipe.

Andres Iniesta, Xavi, Leo Messi och Wesley Sneijder. Där är förhandsfavoriterna till France Football och Fifas utmärkelse till världens bäste spelare som ska delas ut i januari. Många förespråkar Iniesta för att han avgjorde VM-finalen för Spanien, något 26-åringen själv protesterar mot.

”Ska inte vinna för ett mål”

– Jag ska inte vinna Guldbollen tack vare ett mål. Om jag ska få den måste det vara tack vare en kombination av saker, säger Iniesta till L'Equipe.

Barcelona och Spaniens stjärna tror inte heller att han får priset.

– Vem är jag att säga att jag förtjänar Ballon d'Or? Jag skulle ljuga om jag sade att jag tror att de ger mig det. Men jag är med på listan över 23 kandidater och bara det är något, säger Iniesta.

”Jobbigt mentalt”

Iniesta beskriver istället förra årets säsong som den jobbigaste i hans karriär. Detta trots VM-guldet med Spanien.

– Jag kunde inte inleda säsongen på grund av en skada som låg kvar sedan Champions League-finalen i Rom. Sedan fick jag en annan skada så att jag missade klubblags-VM. I april fick jag en liten skada till som höll mig borta i tio dagar och sedan en allvarligare på höger ben som låg kvar i sex veckor.

– Det var jobbigt mentalt att inte kunna nå upp till den nivå och kunna leva upp till intrycket folk har av en för att du varit skadad hela säsongen.

FAKTA

Här är alla kandidater:

Xabi Alonso (Spanien), Daniel Alves (Brasilien), Iker Casillas (Spanien), Cristiano Ronaldo (Portugal), Didier Drogba (Elfenbenskusten), Samuel Eto'o (Kamerun), Cesc Fabregas (Spanien), Diego Forlan (Uruguay), Asamoah Gyan (Ghana), Andres Iniesta (Spanien), Julio Cesar (Brasilien), Miroslav Klose (Tyskland), Philipp Lahm (Tyskland), Maicon (Brasilien), Lionel Messi (Argentina), Thomas Muller (Tyskland), Mesut Oezil (Tyskland), Carles Puyol (Spanien), Arjen Robben (Holland), Bastian Schweinsteiger (Tyskland), Wesley Sneijder (Netherlands), David Villa (Spain) and Xavi (Spain).

ARTIKELN HANDLAR OM