”Barcelona kommer aldrig att förlåta mig”

FOTBOLL

BARCELONA. Förra året stoppade han Barcelona från en Champions League-final på Bernabéustadion.

I år tror sig José Mourinho veta vad som väntar när han kommer tillbaka till Camp Nou.

– Jag kommer att få ett dåligt mottagande, i Barcelona förlåter man mig aldrig, säger Real Madrids tränare.

Foto: afp
Mourinho.

I kväll behöver Real Madrid bara ta en poäng borta mot Ajax för att ta sig vidare som gruppetta till åttondelsfinal i Champions League.

Men i Spanien handlar det mesta om nästa veckas jättematch mot Barcelona.

José Mourinho, som fungerade som assistent åt Bobby Robson i den katalanska klubben under några år på 1990-talet, var senast på Camp Nou med Inter i april. Då slog han ut Barcelona ur turneringen och avancerade med italienarna till final mot Bayern München, en match som spelades på hans nuvarande hemmaarena.

– Camp Nou kommer aldrig förlåta mig för att jag berövade dem på möjligheten att spela en Champions League-final på Bernabéustadion, säger José Mourinho till Fifas hemsida, och fortsätter:

– Mottagandet kommer att bli dåligt, men jag ska dit för att spela en fotbollsmatch och inget annat.

”Ett stort lag”

Att José Mourinho förvandlats till Barcelona-anhängarnas stora fiende ser han inte som några konstigheter.

– Jag har slagit dem med Chelsea och därefter med Inter. Nu tränar jag deras största rival. Allt det här tillsammans blir för mycket, det som hänt för längesedan spelar ingen roll i fotboll, det är det senaste som betyder något, säger Mourinho, som inte har några problem att berömma sina motståndare.

– Barcelona är ett stort lag med en gruppfilosofi som hängt med i åratal. De har spelare som spelat ihop hela livet som Iniesta, Xavi och Messi. Det är inte lätt att möta dem, men vi jobbar för att vara lika starka och för att slå dem och ta titlar, säger José Mourinho till Fifa.

ARTIKELN HANDLAR OM