Psykkriget är igång inför hett el Clásico

Ronaldo: Vi kommer att vinna matchen

1 av 2
Busquets.
FOTBOLL

BARCELONA. Real Madrid har dragit igång psykkriget inför el Clásico.

Barcelona svarar – med att ignorera ärkerivalen.

– Vi bryr oss inte om det som sägs i Madrid, säger mittfältaren Sergio Busquets inför matchernas match.

Det är två lag i superform som kliver ut på Camp Nou på måndag.

Real Madrid leder la liga en poäng före Barcelona och kommer till Katalonien med en 4–0-seger borta mot Ajax i Champions League i närminnet.

Barcelona har gjort elva mål på sina två senaste matcher och har, precis som rivalen från huvudstaden, en ordinarie startelva i princip fri från skador.

Barcelona kommer till match med fyra raka segrar mot Real Madrid, men det är José Mourinhos lag som sticker ut hakan mest inför mötet.

Ronaldo är självsäker

– Vi kommer att vinna matchen, sa Cristiano Ronaldo i veckan och i går gick hans tränare till ännu en attack mot Barcelona:

– De må ha tagit alla titlar som finns, men de har inte vunnit Champions League på Bernabéustadion, säger José Mourinho till tv-kanalen RTP, med tydlig anspelning på förra årets Champions League-final som Mourinho vann med Inter efter att ha slagit ut Barcelona i semifinalen.

Men om Real Madrids plan är att provocera Barcelona inför matchen på måndag är Barcelonas metod att inte gå i svaromål. Sergio Busquets försäkrar att katalanerna inte tar åt sig av José Mourinhos tjuvnyp.

– Det är hans stil, han är en tränare som alltid snackar, men vi bryr oss inte om vad som sägs i Madrid, vi måste stå över det, säger Busquets till Sky Italia.

”Real är mer ett lag nu”

Däremot att Barcelonas mittfältare imponerad av vad den portugisiske tränaren åstadkommit med Real Madrid under sin korta tid i klubben.

– Med Mourinho har Real blivit mer av ett lag, mer ambitiöst och med mer vinnarmentalitet, säger Sergio Busquets.

Med tre dagar kvar till matchen säger Real Madrids vänsterback Marcelo att José Mourinho ännu inte börjat gå in på detaljerna i uppladdningen inför matchen.

– Jag vet inte än hur vi ska spela, om vi ska anfalla eller försvara oss. Vi måste komma ihåg att det inte är en match som kommer att avgöra hela ligan, säger Marcelo enligt Marca.

ARTIKELN HANDLAR OM