Guardiola: ”Jag har inget att dölja – vi satsar på anfall...”

Foto: AFP
Guardiola och Mourinho – vem står som segrare efter kvällens supermatch?
FOTBOLL

BARCELONA. Kvällens Clásico ska avgöra vilken taktisk hjärna som är skarpast.

Men Pep Guardiola att ignorera José Mourinhos provokationer.

– Om jag skulle vilja svara på allt han säger hade jag haft många tillfällen att göra det, han.

Real Madrid kommer till Barcelona och årets hetaste match som serieledare, en poäng före katalanerna, som i sin tur är favoriter hos spelbolagen.

– I de här matcherna vinner inte alltid den som har försprång. Det är väldigt svårt att säga vem som är favorit inför Barça – Real, det är en match med en helt annan känslomässig laddning, säger José Mourinho.

”Kommer anfalla”

Pep Guardiola har vunnit samtliga fyra möten med Real Madrid sedan han tog över tränarrollen i Barcelona. Han ville inte delge sin officiella startelva inför matchen, men lovar att följa sin vanliga taktik:

– Jag har inget att dölja för Mourinho, han vet att vi kommer att satsa på att anfalla. Vårt sätt att spela har gett oss anhängare i hela världen, säger han.

”Ingen politisk debatt”

Pep Guardiola hade flyttat gårdagens träning och presskonferens från förmiddag till kväll, något som många tolkade som att han ville invänta vad José Mourinho skulle säga i Madrid.

– Det här är ingen politisk debatt. Hade jag velat svara på det han säger hade jag haft många tillfällen. På morgonen är det mycket folk i rörelse på anläggningen och jag ville inte att vi skulle bli störda, säger Guardiola.

ARTIKELN HANDLAR OM