Mourinhos försvar efter förnedringen

Real-tränaren sågar egna laget – men vägrar erkänna att de blev förnedrade: De har ett färdigt lag

FOTBOLL

BARCELONA. José Mourinho fick lämna Camp Nou efter sitt livs största förlust, men vägrade gå med att på Real Madrid blivit förnedrade.

Pep Guardiola tittade tillbaka i historien och tackade tidigare generationer för krossen mot ärkerivalen.

– Det här är en seger för alla som trott på klubbens sätt att spela fotboll de senaste åren, säger Barcelonas tränare.

Det var ett slag mellan två världslag, två filosofier – och två väldigt olika tränare.

José Mourinho har ägnat hösten åt att provocera Barcelona via media och mönstra ett obesegrat lag på planen.

I går kväll åkte Real Madrid på en av modern tids största smällar mot rivalerna och José Mourinhos största förlust som tränaren.

Och portugisen försökte inte ursäkta sig efter 0–5 på Camp Nou.

”Ingen förnedring”

– Barcelona är ett färdigt lag, Real Madrid har långt kvar innan det är det. Ett lag spelade på högsta nivå i kväll och det andra spelade väldigt dåligt, säger Mourinho, som ändå inte ville går med på att hans lag blivit förnedrat.

– Det var en förlust, inte en förödmjukelse, säger José Mourinho som påpekade att han blivit utspelad i Barcelona tidigare och kommit tillbaka starkare:

– Förra säsongen åkte jag härifrån med Inter efter en förlust och sedan kom vi tillbaka och tog oss till final i Champions League.

Pep Guardiola har konsekvent vägrat att svara på sin tränarkollegas antydningar om att motståndarna i la liga inte alltid ställer upp sitt bästa lag mot Barcelona och att katalanerna ”ofta får avsluta matcherna med en man mer på plan”.

Stökig match

När Guardiola tog till orda på presskonferensen efter match var det för att hylla klubbens ideologi och personerna som grundat den.

– Jag vill tillägna Calres Rexach och Johan Cruijff den här segern, eftersom det är de som visat oss vägen. Den här segern är för alla som trott på klubbens sätt att spela fotboll de senaste femton åren, säger Guardiola.

Matchen på Camp Nou blev en stökig tillställning där spelare från de båda lagen rök ihop vid flera tillfällen och domaren Iturralde Gonzalez delade ut 13 gula kort och ett rött.

Men trots de heta känslorna kände Barcelonas tränare uppenbarligen inget behov att trycka till Real Madrid extra hårt efter utspelningen.

– I dag var vi bättre, men båda lagen håller en mycket hög nivå och vi ligger bara två poäng före i tabellen, säger Guardiola.

ARTIKELN HANDLAR OM