Xavi om attcken: ”Han använder övervåld”

Xavi om Real-stjärnans hjärnsläpp

FOTBOLL

BARCELONA. Real Madrid blev krossade på Camp Nou.

Sergio Ramos blev utvisad för att ha gett sig på tre Barcelonaspelare och i dag är domen hård från det katalanska lägret.

– Han använder övervåld, säger Xavi Hernández.

I somras tog de VM-guld ihop, men dagen efter el Clásico har Barcelonas Xavi Hernández inga diplomatiska ord till övers för landslagskamraten Sergio Ramos agerande under de sista minuterna av el Clásico i går.

Ramos tacklade först Leo Messi bakifrån och satte sedan upp handflatan i ansiktet på Carels Puyol när Barcelonas lagkapten skulle tala honom tillrätta.

Puyol föll dramatiskt bakåt och Ramos blev utvisad. På vägen av planen gick Xavi Hernández fram till Ramos för att berätta vad han tyckte om Real Madrid-backens agerande som svarade med att sätta upp handen i ansiktet även på Xavi.

– Det Ramos gör mot Messi är övervåld, säger Xavi Hernández dagen efter matchen och menar att Ramos borde bli avstängd för tilltaget.

Förbannade Real-spelare

I övrigt hade Xavi och hans lagkamrater inte mycket att klaga på dagen efter den historiska 5–0-segern på ärkerivalen.

– Det här är dag att njuta av att vara "culé", Barça-supporter, säger Xavi som tycker att gårdagens resultat slår 6–2-segern på Bernabéustadion förrförra säsongen:

– Även om resultatet nästan är detsamma var matchen och spelet bättre. Från första minut till sista var vi överlägsna på planen. Känslan på planen var helt fantastisk, helt obetalbar. Jag är glad över att vi gjort Barça-familjen så lycklig. Det var en av de bästa matcherna i mitt liv, säger Xavi, som förutom Sergio Ramos beteende inte ville döma ut Real Madrids spelare.

– Jag gissar att de är ganska förbannade i dag. Jag känner spelarna i Real Madrid, det är ödmjuka spelare och jag har flera vänner där.

ARTIKELN HANDLAR OM