Real ska värva sig ur el Clásicokrisen

Här är anfallarna de jagar

FOTBOLL

Real Madrid förnedrades fullständigt av ärkerivalen Barcelona i el Clásico.

Nu skriver Marca att José Mourinho vill förstärka laget med en anfallare i januari för att närma sig Barça.

Högst upp på önskelistan finns utfryste Emmanuel Adebayor, Manchester City, och Werder Bremens Hugo Almeida.

Foto: AP
Årets tränare: José Mourinho, Inter/Real Madrid

Real Madrid fick beskedet att anfallsstjärnan Gonzalo Higuain inte kunde spela samma dag som el Clásico. Ersättaren Karim Benzema, liksom hela Real Madrids offensiv, var sedan helt osynliga i 0-5-förlusten.

Har samma agent

Higuain riskerar dessutom att tvingas till en operation av sin ryggskada och nu skriver spanska Marca att José Mourinho desperat vill förstärka anfallet. Två spelare än nu högaktuella inför januaris transferfönster.

Allra högst upp på Mourinhos önskelista uppges Werder Bremens Hugo Almeida finnas. Portugisen delar inte bara nationalitet med Mourinho utan har även samma agent som tränaren. Hans kontrakt med det tyska laget går ut i juni vilket även det underlättar en affär.

Kan lämna gratis

Om Werder Bremen skulle nobba ett bud i januari löper de därför risken att 26-åringen går gratis nästa sommar. Almeida har i år gjort nio mål på 13 matcher i Bundesliga.

Den andra kandidaten är Manchester Citys Emmanuel Adebayor. Stjärnan har inte lyckats ta en ordinarie plats i Manchester City och uppges vara allt annat än nöjd med tillvaron i den engelska klubben.

ARTIKELN HANDLAR OM