Knackade på och blev hembjuden av Messi

Svenske Albin om mötet: Vågade inte prata om Zlatan

1 av 35 | Foto: PRIVAT
FOTBOLL

Albin Larsson reste till Leo Messis hemstad Rosario på jakt efter superstjärnans rötter.

Helt plötsligt kom Messi hem, hälsade på svensken och bjöd in honom till sig.

– Jag presenterade mig och sade att jag rest från Sverige. Han sade kom in och sedan stod vi hans hall och snackade om allt möjligt, säger Albin Larsson till Sportbladet.

Albin Larsson, 27, från Örebro säger att hans vänner kallade honom knäpp när han sade att han skulle resa till Argentina för att se Leo Messis barndomskvarter. En färd som, tack vare ägarinnan på Albins hostel, tog honom till Messis barndomshem på självaste julafton.

”Ett märkligt ögonblick”

– Jag fick skjuts av kvinnan som ägde hotellet jag bodde på. Vi hittade hans barndomshem och då tänkte jag bara att jag måste ju knacka på. Hans mamma och pappa öppnade och var jättetrevliga. De gav mig en adress till Messis moster och sade att han var där, säger Albin.

Albin Larsson fortsatte färden genom Rosario till Leo Messis mosters hus.

– Hon sade att han inte var hemma men att jag gärna fick vänta. Efter ett tag kom han i en svart BMW. Det var ett märkligt ögonblick, jag var inte så nervös men det är ändå världens bästa fotbollsspelare som kommer.

Undvek att prata om Zlatan

– Jag presenterade mig och sade att jag rest från Sverige. Han sade kom in och sedan stod vi hans hall och snackade om allt möjligt. Han var fruktansvärt ödmjuk och lugn, precis som man tror att han ska vara. Jag vet inte hur länge vi stod där, det var ett så euforiskt ögonblick, men det kan säkert ha varit en halvtimme. Han var väldigt jordnära.

Vad pratade ni om?

– Allt möjligt. Om fotbolls-VM, om framtiden och saker som får stanna mellan honom och mig. Men det var ganska generellt. Jag berätta lite om mig och han sade att han såg fram emot Copa America med Argentina. Jag önskade honom lycka till och han sade god jul innan jag gick.

Hur kändes det?

– Det var ett häftigt ögonblick. Drömmen var bara att få se hans område där han vuxit upp och platsen där han sparkade sin första fotboll. Att träffa honom var givetvis en bonus. Jag tror nästan att han tyckte att det var fint att jag rest så långt.

Ett ämne vågade dock inte Albin beröra.

– Jag tog inte upp Zlatan. Jag vet inte hur deras relation var och ville inte dra upp det om det var något negativt. Jag har fått för mig att den inte var världens bästa så jag undvek det.

ARTIKELN HANDLAR OM

La Liga