Lade bud på Messi – stängs av i ett halvår

”De var chockade”

Lionel Messi.
FOTBOLL

Franska amatörlaget FC Borne skickade på skämt ett bud till Barcelona på Leo Messi.

Men det franska fotbollsförbundet såg ingen humor i tilltaget och stänger nu av klubbens president Cedric Enjolras i sex månader.

– Det var ett skämt, för att underhålla några kompisar, säger Enjolras till The Guardian.

Alla fotbollslag drömmer om att ha en spelare som Leo Messi i sitt lag – inklusive franska amatörlaget FC Borne, från en liten by med 400 invånare. Klubbens president Cedric Enjolras var dock trött på att drömma och skickade ett bud på den argentinske superstjärnan till FC Barcelona.

Fyllde i ett formulär

– För att lägga bud mellan småklubbar måste du fylla i ett formulär på internet. Jag bestämde mig för att registrera ett bud så jag fyllde i namnet Leo Messi, hans födelsedatum och moderklubb i systemet. Sedan skickade ligan vidare förfrågan till förbundet, säger Enjolras till brittiska The Guardian.

Där tog det dock stopp. Det franska fotbollsförbundet var inte lika roade av amatörlagets tilltag och stoppade budet.

– De var chockade över det och vägrade att skicka det till sina spanska kollegor. Jag har nu blivit avstängd i sex månader. Det var ett skämt, för att underhålla några kompisar, säger Enjolras.

”Kan inte acceptera det”

Tilltaget, som kan anses harmlöst, tas på stort allvar av franska förbundet.

– Man kan inte acceptera ett sådant uppträdande. Det kan vara ett skämt men vi är här för att döma efter fakta, säger Yves Begon på avdelningen för spelarregistrering.

President Enjolras är ändå inte överdrivet nedslagen över straffet.

– Jag får väl spendera tre månader i baren istället.