Vilar Casillas – för att låta Barça vinna ligan

Mourinho: Jag är inte dum

FOTBOLL

Real Madrids manager José Mourinho överväger att bland annat vila målvakten Iker Casillas och medvetet låta Barcelona vinna La Liga.

Detta i protest mot spelschemat som Mourinho beskriver som orättvist.

– Reglerna är inte samma för alla och det har varit likadant från dag ett, säger Mourinho till spansk media.

Real Madrid har en stentuff vecka framför sig med ligamatch mot Hercules på lördag, Lyon i Champions League på onsdag och sedan derbyt mot Atlético söndag den 20. För att spelarna ska orka överväger managern José Mourinho nu att låta Barcelona vinna La Liga.

Kommer vila Casillas

Portugisen säger att han kommer att vila förstemålvakten Iker Casillas i derbyt nästa söndag för att hjälpa rivalen.

– Iker kommer inte att vara med. De (Barcelona) vill avsluta mästerskapet nästa vecka. Jag kanske hjälper dem med det, säger Mourinho.

– Vi är i en situation där vi förlorar ligan vid nästa poäng vi förlorar, även om det i teorin fortfarande är öppet. Jag är inte dum och om det nuvarande avståndet växer är ligan förlorad.

”Är inte samma regler”

Allt är en protest mot spelschemat som Mourinho anser hela tiden ger Barcelona fördelar. Planen är alltså att stänga i ligan i förväg och fokusera på cupfinalen mot Barça samt fortsättningen av Champions League.

– När ett lag spelar tisdag och sedan söndag i ligan och det andra spelar på onsdag och sedan lördag är inte det likvärdiga förutsättningar eller samma regler. Reglerna är inte samma för alla. Det har varit likadant sedan dag ett.

ARTIKELN HANDLAR OM