Ger Barcelona ett ultimatum

”Annars är det tack och hej”

FOTBOLL

Dani Alves har fortfarande inte förlängt sitt kontrakt med Barcelona.

Nu säger stjärnan att han vill att Barça ska möta hans krav de närmaste dagarna annars skriver han inte på förrän först till sommaren.

– Dani vill en sak och det är att värderas för sin betydelse och styrka på planen. Om det blir så är jag glad. Annars är det tack för det här åren och hej då, säger Alves till Sport.

Dani Alves kontraktsförhandlingar med Barcelona har blivit en rejäl följetong i spansk media. Nu talar 27-åringen ut om såpan för spanska Sport.

Söker snabb lösning

– Det har sagts många saker som inte stämmer, siffror har aldrig nämnts. Dani vill inte vara viktigare än någon annan eller mindre viktigt för den saken. Dani vill en sak och det är att värderas för sin betydelse och styrka på planen. Om det blir så är jag glad. Annars är det tack för det här åren och hej då, säger Alves.

Ytterbacken ställer nu ett ultimatum till Barcelona. Om klubben inte möter hans krav väldigt snart kommer han att avbryta förhandlingarna för resten av säsongen.

”Vill att de uppskattar mig”

– Vad jag vill ha är en överenskommelse nu, löst inom de närmaste dagarna, eller att vi avvaktar med det hela till efter säsongen. Det är inte bra med alla rykten i pressen som lämnar alla möjliga kommentarer som kan påverka folk.

Vad förväntar du dig av Barcelona?

– Jag vill att klubben rör sig i rätt riktning och uppskattar mig. Från det kommer jag att utvärdera om det är värt att fortsätta här eller om jag ska söka efter en annan möjlighet.

Manchester City är en klubb som ska ha uttryckt ett starkt intresse för Alves vars kontrakt går ut efter nästa säsong.