Barça-stjärnan opereras akut

Hyllades av vännerna på Twitter i natt

FOTBOLL

BARCELONA. I går kväll drabbades FC Barcelona och resten av fotbollsvärlden av ett tungt besked.

Försvararen Eric Abidal har diagnos­tiserats med en tumör i levern och måste genomgå operation.

Fallet är det andra inom ett par veckor i spansk fotboll.

Foto: BILDBYRÅN
Stort stöd Eric Abidal.

I går kväll meddelade Barcelona på sin hem­sida att klubbens franske försvarare Eric Abidal, som kom från Lyon 2007, har diagnosti­serats med en tumör i levern och kommer att opereras på fredag på sjukhuset Hospital Clínic.

Klubben ville i går inte precisera om det rör sig om en välartad eller elakartad tumör.

Avbröt sin karriär

Fallet är det andra i sitt slag på kort tid inom spansk fotboll, sedan Real Betis-spelaren Miki Roqué drabbats av cancer i bäckenbenet och tvingas genomgå behandling och förra veckan avbryta sin fotbollskarriär.

I går kväll översvämmades den franske spelar­en av hälsningar från lagkamrater och fotbolls­kollegor i hela världen, som önskar honom ett snabbt tillfrisknande. Klubben lanserade i går en så kallad ”hashtag” på det sociala nätverket Twitter, där användare kan märka sina inlägg med #animsAbidal, ”stöd till Abidal”, för att skicka sina hälsningar.

Oklar comeback

”Allt stöd i världen för Abidal. Du kommer att komma tillbaka! Massor med kraft, kompis” skriver lagkamraten Gerard Piqué på Twitter.

Uppgifter i spansk media går isär angående Abidals tänkbara konvalesenstid, och rapporterar om allt mellan sex veckor och tidig sommar innan han kan komma att vara tillbaka i spel.

Förutom den personliga tragedin innebär Eric Abidals diagnos att Barcelona har tunt med tillgängliga ordinarie försvarare, sedan lagkaptenen Carles Puyols knäskada tagit längre tid att läka än beräknat.

Eric Abidal spelade i söndags när Barcelona fick oavgjort mot Sevilla.