”Hälsar när vi ses – men inget mer”

Messi: Inget djup i vårt förhållande

Foto: AP
FOTBOLL

De spelar för varsin ärkerival, krigar i skytteligan och om titeln som världens bäste spelare.

Nu berättar Barcelonas Leo Messi om förhållandet till Real Madrids Cristiano Ronaldo.

– När vi träffas hälsar vi med respekt – men inget mer, säger Messi.

Leo Messi och Cristiano Ronaldo delar skytteligaledningen i La Liga på 27 mål vardera och de spanska tidningarna älskar att jämföra de två superstjärnorna. Messi säger dock själv att huvudrollsinnehavarna inte lägger någon vikt vid rivaliteten.

Tackar Ronaldinho

– Jag har en normal relation till Cristiano Ronaldo. När vi träffas hälsar vi med respekt – men inget mer. Jag har ett speciellt band till mina lagkamrater men vi har inte så mycket djup i vår relation, säger Messi.

23-åringen berättar istället om den starka vänskapen inom Barcelona – och inte bara till de nuvarande lagkamraterna. Argentinaren passar i intervjun på att lyfta fram Ronaldinho som en viktig person i hans egen utveckling på fotbollsplanen.

– Jag hade en fantastisk vänskap med Ronaldinho. Hans råd var viktiga, precis som Decos, Sylvinhos och (Thiago) Mottas. Alla har alltid haft tid för mig och för det kommer jag alltid att vara tacksam för.

”Ändrat mentaliteten”

Men viktigast av alla för Barcelona och Messis framgång har kanske ändå managern Pep Guardiola varit. 23-åringen beskriver hur spanjoren förändrat stämningen i laget.

– Guardiola har svetsat oss samman som grupp. Han har verkligen ändrat mentaliteten i laget och vi är imponerade av hans förtroende för oss.

ARTIKELN HANDLAR OM