”Var Messis krav som tvingade bort Zlatan”

Messi: Känner mig mer bekväm

Foto: AP
FOTBOLL

Spanska Marca skriver nu om nya uppgifter kring Zlatan Ibrahimovics uppbrott från Barcelona.

Enligt tidningen krävde Leo Messi att få ta över den centrala positionen i anfallet vilket var början till slutet för svensken.

– Sanningen är att jag känner mig mer bekväm här, säger Messi.

Spanska Marca skriver att allt började i bortamatchen mot Zaragoza den 21 mars 2010. Zlatan Ibrahimovic gjorde då en blek insats, trots ett straffmål, när han missade två öppna chanser. Samtidigt fick Messi flytta in från sin högerkant till svenskens centrala anfallsplats, ordnade straffen och gjorde ett hattrick själv i 4-2-segern.

”Början på slutet”

Efter den imponerande uppvisningen ska Leo Messi ha sagt till tränaren Pep Guardiola att han vill spela centralt i anfallet, samtidigt som Zlatan bortsett från straffen inte gjort mål på nästan en månad.

”Beslutet att flytta argentinaren till platsen reserverad för Ibra var början på slutet för hans tid i Barça. Några månader senare var han i Milan”, skriver Marca.

”Får mer boll”

Efter Ibrahimovics flytt till Milan sommaren 2010 har Leo Messi varit given på den centrala platsen. 23-åringen har tackat för förtroendet med 27 ligamål på 26 matcher och åtta mål på sex matcher i Champions League.

– Jag kanske får mer boll och är närmare mittfältet som alltid hanterar bollen och styr spelet. Jag kommer också mer bakifrån mot försvaret. Ja, sanningen är att jag känner mig mer bekväm i den här positionen, säger Messi till Marca.