Torres försvaras av Barçastjärnan

Iniesta om kritiken: Han bidrar med saker på planen som inte är synliga

FOTBOLL

BARCELONA. Fernando Torres måltorka fortsätter i landslaget.

Men lagkamraten Andrés Iniesta försvarar Chelsea-anfallaren.

– Torres bidrar med saker på planen som inte är synliga, säger Iniesta inför kvällens EM-kvalmatch mot Litauen.

Foto: SCANPIX

Efter den uppmärksammade övergången till Chelsea från Liverpool under vinterns transferfönster har Fernando Torres hamnat i en rejäl formlsvacka.

Noll mål hittills i den nya Premier League-klubben och i landslaget är läget snarlikt.

I lördagens EM-kvalmatch mot Tjeckien i Granada, som Spanien vann med 2–1, kom Torres in i andra halvlek, men fick inte mycket uträttat framåt.

”Är i bra form”

Men landslagskamraten Andrés Iniesta försvarar Fernando Torres inför kvällen kvalmatch borta mot Litauen.

– Torres är i bra form. Det är klart att anfallare lever mycket på att göra mål, men i Granada bidrog han med saker på planen som inte är synliga. Han hjälpte oss defensivt så att vi bakom honom fick mer utrymme att röra oss på, säger Iniesta.

Fernando Torres själv menar att han är på gång i Chelsea.

– Jag håller på att installera mig. Byta klubb i februari är inte lätt, allt gick väldigt snabbt och man behöver tid för att lära känna en ny stad.  Jag har äntligen hittat ett hur och hoppas kunna flytta när jag kommer tillbaka från landslagsuppehållet, säger Torres till tidningen Sport.

Kan ställas in

Spanien leder sin EM-kvlagrupp med maximala tolv poäng på fyra matcher och inför kvällens möte med Litauen är det inte i första hand motståndet som oroar – det är kvaliteten på planen på Darius och Girenas-stadion i Kaunas. Och i det spanska lägret är man osäker på om det blir någon match alls.

– Om vi ska spela eller inte är inte ett beslut för oss att ta utan för Uefa. Omständigheterna är inte de bästa, men blir det match så är vi redo, säger Iniesta enligt Marca.