”Har 460 miljoner till nya spelare”

Barças plan: Sälja flera stjärnor

Foto: AFP
FOTBOLL

En mittfältare, en mittback och en anfallare uppges stå på Barcelonas önskelista.

För att utöka transferbudgeten på 460 miljoner kronor planerar klubben nu att sälja flera spelare.

– Om vi inte säljer spelare kommer det inte vara möjligt att värva spelare över det här priset, säger presidenten Sandro Rosell till spanska Sport.

Enligt spansk media vill Barcelona förstärka mittförsvaret, drömmer om Cesc Fabregas på mittfältet och vill ta in en till anfallare. För att lyckas med det har managern Pep Guardiola och sportchef Andoni Zubizarreta fått en grundbudget på drygt 460 miljoner kronor.

Bayern jagar Keita

– Det maximala vi kan spendera på transfermarknaden är 45 miljoner pund (drygt 460 miljoner kronor), utan att räkna spelare som går, säger presidenten Sandro Rosell till spanska Sport.

För att utöka resurserna uppger spanska El Mundo Deportivo att Guardiola överväger att sälja flera bänkspelare. Bayern München jagar Seydou Keita, Juventus Javier Mascherano, Arsenal samt Liverpool talangen Ibrahim Afellay och Zenit St Petersburg har ögonen på försvararen Maxwell.

”Kan bara höjas om vi säljer”

– Om vi inte säljer spelare kommer det inte vara möjligt att värva spelare över det här priset (460 miljoner), säger Rosell.

Presidenten säger också att klubben är öppna för att göra ett nytt försök att locka Arsenal att släppa Cesc Fabregas – men då måste en eller flera spelare säljas.

– Förra året erbjöd vi Arsenal 30 miljoner pund (310 miljoner kronor) och för varje år som går faller priset på spelaren. Men budet kan bara höjas som vi säljer spelare.