Barcelonas plan: Ny superanfallare

Barcelona väljer mellan fyra namn

FOTBOLL

Barcelona vill värva en anfallare av världsklass till nästa säsong.

Spansk och italiensk press rapporterar nu att valet står mellan fyra namn: Carlos Tevez, Giuseppe Rossi, Neymar och Alexis Sanchez.

– Alla spelare vill spela för Barcelona och det gäller även mig, säger brassen Neymar.

Barcelonas president Sandro Rosell sade nyligen att managern Pep Guardiola har 460 miljoner kronor liggande att spendera i sommar. Den budgeten kommer dessutom utökas ytterligare om klubben säljer någon spelare. En del av pengarna ska gå till en anfallare.

”Kan inte säga nej till Barça”

Spansk press har rapporterat flitigt om Barcelonas intresse för framförallt Villarreals 24-åring Giuseppe Rossi och Santos 19-åring Neymar de senaste veckorna. Båda öppnar nu för att gå till Barcelona i sommar.

– Alla spelare vill spela för Barcelona och det gäller även mig. Men det är en fråga vi måste behandla med försiktighet. Jag har ett kontrakt med Santos och är inställd på att stanna här nu, säger Neymar enligt spansk press.

– Ingen spelare kan säga nej till att gå till Barcelona, säger Rossis agent Andrea Pastorello.

Men nu uppges alltså ytterligare två spelare vara aktuella för den vakanta platsen Barcelona vill fylla. Italienska Gazzetta dello Sport skriver på torsdagen att Barça även överväger Manchester Citys Carlos Tevez.

Alves vill ha Neymar

Argentinaren ville så sent som i vintras bort från City och den begäran kan blir aktuell igen i sommar. Enligt tidningen är dock 27-åringens årslön på 80 miljoner kronor och Manchester-klubbens ekonomiska krav två stora problem.

Det fjärde namnet som nu nämns är Udineses Alexis Sanchez. Klubben har öppnat för en förhandling efter säsongen med en prislapp för 22-åringen på drygt 220 miljoner. Den kan dock komma att öka då även Juventus, Chelsea, Manchester City och Inter uppges ha visat intresse – om inte Sanchez nobbar samtliga.

– Cristiano Ronaldo och Lionel Messi är bra men jag är den jag är och jag jobbar hårt varje dag för att utveckla mig själv inom fotbollen i livet. Jag kanske stannar i Italien hela min karriär, säger Sanchez till Gazzetta dello Sport.

Får stjärnbacken Dani Alves bestämma blir det dock Neymar som i sommar skriver på för den spanska storklubben.

– Jag skulle älska det. Det är inte bara en lovande fotbollsspelare utan han är redo nu. Han är ett fenomen. Om klubben värvar honom skulle vi ha en juvel, säger Alves enligt El Mundo Deportivo.