Målet som kan ha avgjort La liga

Real skrällföll mot
Sporting Gijón

FOTBOLL

I nio år höll sviten.

I går dog den.

José Mourinho förlorade en match på hemmaplan och kunde efter matchen se ligatiteln som förlorad.

– Praktiskt sett är det omöjligt, säger Real Madrid-tränaren.

Foto: ap
Sporting Gijon-jubel.

Det var en osannolik svit som hade hängt med Mourinho genom fyra klubbar; Porto, Chelsea, Inter och Real Madrid. Inte på nio år, eller 150 matcher om man vill säga det så, hade portugisen varit med om att hans lag förlorat en seriematch på hemmaplan.

Åtta poängs skillnad

Till slut kom den – mot mittenlaget Sporting Gijon.

Miguel de La Cuevas gjorde matchens enda mål och då Barcelona samtidigt vann sin match mot Villarreal innebär det att serien är mer eller mindre avgjord. Avståndet mellan lagen är nu åtta poäng med åtta omgångar kvar.

– Matematikerna säger att ligan inte är förlorad, men realistiskt sett är avståndet praktiskt omöjligt att hämta igen, säger José Mourinho till spanska medier efter matchen.

Real Madrid hade en rad tuffa avbräck till matchen. Skyttekungen Cristiano Ronaldo, Marcelo, Xabi Alonso och Karim Benzema tvingades alla till vila. Och det märktes i offensiven.

Matchen var mållös tills bortalaget avgjorde med tio minuter kvar.

– Fotbollen är oförutsägbar. Vi hade flera chanser att göra mål från nära håll. Till slut kunde vi inte försvara oss mer, vi var tvungna att göra mål. Ett 0–0-resultat hade varit ett dåligt resultat för oss.

Pablo storspelade

Efter målet pressade Real Madrid på ytterligare, men Sporting Gijon-målvakten Juan Pablo hade besämt sig för att spika igen. Bland annat hade Sami Khedira två riktigt heta chanser utan att få in något kvitteringsmål.

I stället blev det en tung förlust. En förlust som innebär att en imponerande rekordsvit är över och en förlust som med all sannolikhet innebär att La Liga-titeln för säsongen 2010-2011 hamnar i Barcelona.

ARTIKELN HANDLAR OM

La Liga