Peps rädsla: Dålig tändning mot Real

Efter ny Barçaseger: ”Måste övertyga spelarna om att vi ska vinna el Clásico”

Foto: Foto: AP
Snart historisk? Leo Messi gjorde två mål i 3–1-vinsten mot Almería i går. Det innebär att han sammanlagt har gjort 47 mål den här säsongen – lika många som han gjorde under hela den förra. Klubbrekord? Givetvis. Låt vara att han delar det med Ronaldo – än så länge.
FOTBOLL

BARCELONA. Barcelona reser till Madrid med åtta poängs försprång för säsongens andra Clásico i ligan.

Och Pep Guardiola är rädd att hans spelare ska slappna av.

– Det känns som att jag måste övertyga dem om att vi ska försöka vinna matchen, säger Barcelonas tränare efter segern mot Almería.

Det var bottenlaget Almería, med svenske Henok Goitom på bänken från start, som överraskande tog ledningen på Camp Nou genom mål av Corona fem minuter in i andra halvlek.

Tangerar rekordet

Men Barcelona fick strax därefter straff som Leo Messi säkert satte, och efter ett ledningsmål av Thiago fastslog Messi slutresultatet till 3–1 på övertid.

Det var hans 46:e och 47:e mål för klubben det här året, lika många som han gjorde på hela förra säsongen, och därmed tangerar han återigen Ronaldos klubbrekord på 47 mål från säsongen 1996/1997.

Ett reservbetonat Real Madrid hade tidigare på kvällen slagit Athletic Bilbao på bortaplan med 3–0, där Kaká gjorde två mål på straff, men Barcelonas ledning med åtta poäng inför matchen på Bernabéustadion nästa helg är inte bara av godo, enligt Barçatränaren Pep Guardiola.

Madrid skadefritt

– Känslan är att jag måste övertyga mina spelare om att vi ska försöka vinna matchen, snarare än säga till dem att det inte är hela världen om vi förlorar. Vi kan inte åka dit och tänka att det inte gör något om vi förlorar, för då är avståndet nere på fem poäng igen, och det med sex matcher kvar att spela, säger Pep.

Inför el Clásico på lördag har José Mourinho hela sin trupp tillgänglig, där Gonzalo Higuaín är tillbaka efter diskbråcket i vintras.

Krkic knäskadad

Barcelona har Carles Puyol kvar i sjukstugan tillsammans med backkollegan Eric Abidal efter operationen av en tumör i levern för två veckor sedan. I går åkte man på ett nytt bakslag när Bojan Krkic skadade knäet och missar resten av säsongen. Inför matchen i Madrid är dessutom Javier Mascherano avstängd.

– Vad det gäller Bojan, som var på väg tillbaka, är det väldigt tragiskt. Ett drama, konstaterar Pep Guardiola.

ARTIKELN HANDLAR OM

La Liga