Barcelona sörjer Ballesteros död

Avlidne golflegendaren
var stor Barçasupporter

Foto: Scanpix
FOTBOLL

BARCELONA. Severiano Ballesteros var en hängiven Barcelonasupporter.

I helgen håller den katalanska klubbens samtliga lag en tyst minut för den bortgångne golflegendaren.

I golfarens hemregion Kantabrien har man utlyst tre dagars sorg.

Foto: APICHART WEERAWONG
Severiano Ballesteros.

Nyheten att Severiano Ballesteros, 54, gått bort i cancer dominerar rapporteringen i Spaniens tidningen på lördagen.

Landsmannen och vapendragaren José María Olazábal Olazábal spelade oräkneliga rundor med Ballesteros och säger i dag att han därför inte kan plocka ut ett enskilt minne av "Seve" som var den som bjöd in Olazábal att spela en välgörenhetsmatch i början på 1980-talet då Olazábal ännu var amatör.

– Jag var väldigt hedrad och tacksam för att han gav mig den chansen. Inga hyllningar i dag räcker för att beskriva vad han gjorde för sporten och vad han representerade inom golfen, säger Olazábal, enligt Marca.

Trogen Barçasupporter

Severiano Ballesteros var en trogen Barçasupporter och reste bland annat med laget till Wembley 1992 när man vann sin första Champions League-titel mot Sampdoria.

Klubben har nu bestämt att alla matcher som Barcelonas olika lag spelar i helgen ska föregås av en tyst minut för den avlidne golflegendaren.

– I Barcelona känner vi extra den här dagen eftersom Ballesteros var en trogen supporter och en fantastisk ambassadör för Barça, säger klubbens ordförande Sandro Rosell.

Tre dagars sorg

Ballesteros dog i sitt hem i Pedreña, nära Santander i Kantabrien, och Racing Santanders bortamatch mot Hércules på lördagkvällen inleddes också med en tyst minut. Den autonoma regionen Kantabrien har också ulyst tre dagars officiell sorg då alla planerade institutionella aktiviteter ställs in och där flaggor kommer att vaja på halv stång.

Marca uppger att en gata i Santander kommer att döpas efter Severiano Ballesteros.

ARTIKELN HANDLAR OM