Real får hoppas på skytteligavinst

Ligatiteln i praktiken borta

Foto: afp
Ronaldo och gänget har en minimal chans till ligaseger.
FOTBOLL

BARCELONA. I kväll ska Real Madrid skjuta upp det oundvikliga och hoppas att skytteligasegern i alla fall blir vit.

– Ligan är praktiskt taget förlorad, men det är vårt jobb att försöka så länge det går, säger assisterande tränaren Aitor Karanka.

I kväll ska Real Madrid ännu en gång skjuta upp det till synes oundvikliga och se till att Barcelona får vänta på ligasegern en liten stund till. Allt annat än seger i Madriderbyt mot Getafe innebär att Barcelona blir mästare i kavaj i kväll.

Men Real Madrid är fortfarande det enda laget i Spanien som tagit en titel i år, i och med cupsegern mot Barcelona i mitten av april, och trots att ligan av allt att döma är förlorad är Cristiano Ronaldo högaktuell att vinna skytteligan, med 33 mål på 31 ligamatcher i år, jämfört med Leo Messis 31 på 32 matcher.

– Ligan är praktiskt taget förlorad, för varje omgång blir det svårare, men det är vårt jobb att försöka så länge det går, säger Aitor Karanka dagen före match.

Behöver seger

Real Madrids andretränare har fått utstå en del kritik för att vara José Mourinhos budbärare under och efter vårens fyra Clásicon, då portugisen kritiserade domare och Uefa för att vara på Barcelonas sida, men Karanka slår ifrån sig kritiken.

– Mourinho behöver inte ge mig instruktioner, eftersom vi tänker likadant.

Real Madrid ligger åtta poäng efter Barcelona med tre omgångar kvar att spela. Vid poängtapp i kväll är Barcelona klara mästare. Om Real Madrid slår Getafe räcker en poäng borta mot Levante på onsdag för att Barcelona ska kunna titulera sig ligasegrare för tredje året i rad.

ARTIKELN HANDLAR OM