Här hyllas Barcelona – inför fullsatt Camp Nou

1 av 6 | Foto: SCANPIX
FOTBOLL

BARCELONA. Camp Nou hade fyllts till bredden.

Och strax efter klockan 21 när Xavi och Carles Puyol gjorde entré exploderade FC Barcelonas borg.

– De andra kan fortsätta hitta på saker, vi kommer att fortsätta spela fotboll, det som vi gör bäst, säger Carles Puyol.

Invånarna i Barcelona gick man ur huse till kvällens firande av ligasegrarna på Camp Nou och vid 21-tiden var lagets hemmastadion fullsatt.

Några minuter senare anlände bussen, som redan åkt runt och tagit emot hyllningar i centrum under ett par timmar, till arenan.

Tal till supportrarna

Först ut på planen var Carles Puyol och Xavi Hernández, förste och vice lagkapten i Barcelona, som sprang ett ärevarv på innerplan med den katalanska flaggan om axlarna.

Sedan gjorde resten av laget entré en efter en och höll tal till hemmasupportrarna.

Mest applåder fick Eric Abidal, Barcelonas franske försvarare som diagnostiserades med en tumör i levern i mars och nyligen kommit tillbaka till spel.

– Tack till klubben och laget för allt stöd ni gett mig, visca el Barça i visca Catalunya (länge leve Barça och länge lever Katalonien) säger Abidal, som liksom flera av lagets spelare hade sina barn med sig på innerplan.

Kvällens mest uppskattade inslag stod annars ifrågasatte anfallaren David Villa för, som tillsammans med andremålvakten José Manuel Pinto brast ut i sång till publikens förtjusning.

Messi kortfattad

Leo Messi fick ett öronbedövande mottagande och när det var dags för den argentinske bolltrollaren att hålla tal var han kortfattad.

– Jag föredrar att komma tillbaka hit och prata den 29 maj (dagen efter Champions League-finalen mot Manchester United), säger Messi.

Lagkaptenen Puyol var av samma åsikt.

– Vi har en sista ansträngning kvar den här säsongen. Tvivla inte på att vi är tillbaka här den 29 maj med pokalen. De andra lagen kan fortsätta att hitta på saker för att stoppa oss, vi kommer att fortsätta att spela fotboll, det som vi är allra bäst på, säger Carles Puyol.

ARTIKELN HANDLAR OM