Messi bänkad – då avgjorde Ronaldo

FOTBOLL

BARCELONA. Det var sista chansen på skytteligan för Leo Messi.

Då bänkades argentinaren medan Cristiano Ronaldo slog in två frisparksmål för Real Madrid och skrev in sig i historieböckerna en gång för alla.

Foto: SCANPIX

Spanska mästarna Barcelona gick ut med ett b-betonat lag i säsongens sista hemmamatch på Camp Nou och lyckades inte slå hål på gästande Deportivo la Coruña. Men festen var redan inbokad och spelare och tränare tog emot ovationer och rejält med konfettiregn efter matchen när pokalen skulle tilldelas Barcelona.

Trea från slutet

0–0 innebär att Deportivo ligger en poäng över nedflyttningsstrecket inför sista omgången i la liga, före Real Zaragoza, som slog Espanyol i kväll, men ligger trea från slutet.

Atlético Madrid slog redan nedflyttningsklara Hércules och säkrade därmed sjundeplatsen och därmed spel i Europa nästa år.

Men det var i Vila-real som årets skyttekung presenterade sig ännu en gång. Medan Leo Messi satt på bänken hela matchen för Barcelona spelade Cristiano Ronaldo från start och med två frisparksmål mot Villarreal i kväll, har portugisen nu fantastiska 38 mål i ligan i år. Därmed tangerar han det tidigare spanska skytteligarekordet som innehas av Athletic Bilbao-liraren Zarra och Real Madrids storforward Hugo Sánchez.

Het potatis i Spanien

Enligt delar av spansk press har dock Ronaldo redan gått om Zarra och Sánchez, eftersom man tillskriver portugisen ett mål som gick via Pepes rygg i vintras. Frågan är en het potatis i Spanien, där tidningen Marca, som delar ut skytteligapriset, anser att Cristiano är uppe i 39 mål redan nu.

ARTIKELN HANDLAR OM