Stjärnan i natt: Det är dags att lämna

Agüero kräver att få gå – kan hamna i Real eller Barça

Foto: SCANPIX
FOTBOLL

Sergio Agüero är en av fotbollsvärldens mest jagade spelare.

Nu skriver 22-åringen på sin hemsida att han bestämt sig för att lämna Atlético Madrid.

– Jag sade för länge sedan att när jag vill gå kommer jag att säga det offentligt. Nu är tiden kommen, skriver Agüero enligt ESPN.

Sergio Agüero har briljerat i Atlético Madrid och ses numera som en av världens bästa fotbollsspelare. Det har väckt intresse hos klubbar som Real Madrid, Barcelona, Inter och Manchester City.

”Jag höll mitt ord”

Nu bjuder argentinaren in intressenterna. Agüero höll, enligt Marca, ett möte med klubben på måndagen där han bad dem att överväga alla bud som kommer in på honom. Sent på måndagskvällen bekräftade också Agüero själv att han krävt att få lämna klubben.

– Jag sade för länge sedan att när jag vill gå kommer jag att säga det offentligt. Nu är tiden kommen. Så jag höll mitt ord och här är jag nu. Det är svårt att lämna Atlético. Det sårar mig, skriver Agüero på sin hemsida enligt ESPN.

Priset: 400 miljoner

Anfallaren skrev så sent som i januari på ett nytt kontrakt med Atlético. Klubben enades då om fast prislapp på drygt 400 miljoner kronor. Bjuder någon det kan inte Atlético hindra Agüero från att gå – med ett undantag.

– Vi kom också överens om att han inte kan gå till Real Madrid, inte ens om de möter klausulen, säger klubbens vd Miguel Angel Gil Marin till Onda Cero.

Atlético har redan bekräftat att Real Madrid lade ett bud på superstjärnan i april, men det nobbades. Nu förväntas José Mourinho försöka igen men kan få konkurrens. Även Barcelona och Manchester City uppges vara med i jakten på vad som kan bli silly-sommarens hetaste spelare.

ARTIKELN HANDLAR OM