Vägrar släppa stjärnan till Real

Atlético: En aggression

FOTBOLL

BARCELONA. Sergio "Kun" Agüero är redo att lämna Atlético Madrid för Real Madrid.

Men Atléticos president har inga planer på att släppa honom till ärkerivalen.

– Skulle Real köpa ut Agüero ser jag det som en aggression från deras sida, säger Enrique Cerezo.

Sent i måndags meddelade Sergio "Kun" Agüero via sin hemsida och Twitter att han vill lämna Atlético Madrid.

– Efter fem händelserika år har en personlig etapp i mitt liv tagit slut och jag vill gå vidare. Supportrarna här har min eviga tacksamhet, säger Agüero på ett klipp som ligger uppe på hans hemsida.

Frågan är om Atlético Madrids supportrar kommer att återgälda känslorna efter det senaste dygnets uppgifter om att Agüero är redo att gå – till Real Madrid.

– Det finns en möjlighet, men ännu kan jag inte säga vilken klubb jag kommer att gå till, sa Agüero själv när han landade i Argentina för spel med landslaget tidigare i dag.

Den möjligheten är inget som Atléticos president Enrique Cerezo skulle uppskatta och hänvisar till att klubbarna har en hedersuppgörelse sinsemellan.

– Att Real Madrid skulle betala 45 miljoner euro, som Agüeros utköpsklausul ligger på, ser jag som en "aggression". Att Kun vill lämna kom som en total överraskning för mig, men jag tror att det finns många andra tänkbara klubbar utöver Real Madrid. Jag litar också på den överrenskommelse som finns mellan oss och Real Madrid, alla andra klubbar är välkomna att köpa honom utan att vi ser det som ett problem, säger Cerezo till Cadena SER.

Atléticos president säger också att klubben har en klausul som förbjuder den klubb som Agüero till slut hamnar i att sälja honom vidare till just Real Madrid.

Det är inte första gången den 23-årige argentinske landslagsmannen kopplas samman med konkurrenterna i den spanska huvudstaden. Hans svärfar, Diego Armando Maradona, sa så sent som i våras till tidningen Marca att han till slut ser Agüero spela i Real Madrid.

Och enligt lagkamraterna är Kuns önskemål inga nyheter.

– Vi har vetat sedan tre, fyra månader att han vill flytta och spela för Real Madrid, säger lagkamraten Tomas Ujfalusi, enligt Marca.

Från Real Madrid har inga uttalanden kommit, men enligt flera spanska tidningar har klubben i nuläget inte Sergio "Kun" Agüero högst på önskelistan.

ARTIKELN HANDLAR OM